Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Rockstar Games chce omezit používání NFT

Studio Rockstar Games zakázalo vytváření roleplay serverů ve hře Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2, které využívají placené lootboxy, kryptoměny a NFT.

Rockstar Games chce omezit používání NFT

Rockstar Games zakázalo vytváření roleplay serverů ve hře Grand Theft Auto 5 a Red Dead Redemption 2, které využívají placené lootboxy, kryptoměny a NFT.

Rockstar Games říká NFT striktní „Ne“

RP/roleplay servery vytvořené fanoušky ve hře Grand Theft Auto V jsou velmi populární. Problémem je, že jejich tvůrci už před časem začali sázet na řešení, která jim umožnila vydělat. Výsledkem je, že Rockstar Games zavádí několik zákazů.

Například bylo zakázáno provozovat RP servery pro GTA 5 a Red Dead Redemption 2, na kterých jsou například placené lootboxy (pro neznalé: kontejnery v počítačových hrách, které obsahují náhodné, virtuální předměty) nebo třeba využívají kryptoměny a NFT.

Vývojář také zakazuje spouštět servery, které:

  • nabízejí nové mise, mapy nebo příběhy,
  • poškození oficiálních režimů pro více hráčů v GTA Online a Red Dead Online,
  • zneužívají ochranné známky a duševní vlastnictví Rockstar Games a jiných společností.

Odborníci poznamenávají, že nová pravidla jsou tak široká, že v praxi umožňují Rockstar Games vypnout prakticky každý RP server.

V praxi se však jedná zejména o první zmíněné cíle, tedy lootboxy a NFT. Jedná se tedy o minimalizaci možnosti vydělávání peněz na GTA 5 bez souhlasu vývojářů.

„Většina fanouškovských serverů nabízí nové mise a příběhy a mnohé jsou udržovány dary od hráčů. Rockstar Games to dosud ignorovalo a vyhlášení pravidel to zřejmě nezmění. Studio chce jednoduše zastavit nejpochybnější projekty tohoto typu“

Stojí však za to dodat, že Rockstar Games pravidelně vynucuje zavření tohoto typu neoficiálních projektů.

Vykořisťování hráčů

Na jaře letošního roku spotřebitelské organizace z 18 evropských zemí podpořily závěry zprávy Norské rady pro ochranu spotřebitelů (Forbrukerrådet). Lootboxy v počítačových a mobilních hrách se v dokumentu nazývaly „vykořisťování“. Forbrukerrådet naznačil, že hráči jsou ve hrách neustále vyzýváni, aby utráceli peníze.

Navzdory výše uvedenému lze předpokládat, že NFT budou na herním trhu stále více využívány. Naznačuje to například nedávná akce Sony Interactive Entertainment, o které si můžete přečíst zde.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář