Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Herní gigant Ubisoft uvádí novou NFT kolekci

Společnost Ubisoft zahájila prodej své nejnovější NFT kolekce s avatary Rabbids. Pro sběratele bude uvedeno celkem 2 066 NFT avatarů v The Sandbox, tímto krokem se Ubisoft vrhá více do prostoru Web 3.0.

Herní gigant Ubisoft uvádí novou NFT kolekci

Společnost Ubisoft zahájila prodej své nejnovější NFT kolekce s avatary Rabbids. Pro sběratele bude uvedeno celkem 2 066 NFT avatarů v The Sandbox, tímto krokem se Ubisoft vrhá více do prostoru Web 3.0.

V době psaní tohoto článku, byla cena za nejlevnější NFT na 138 SAND což bylo přibližně 110 USD. Avataři Rabbids se tematicky zaměřují na čínský nový rok, který je letos rokem králíka, a nabídnou různé druhy designu. K představení došlo v pátek 24. února s tím že posledního února došlo ke spuštění herního světa v The Sandbox, který nabídne omezený počet herních zážitků.

Avataři Rabbids jsou označováni za „klíč k budoucímu užitku“ ve hře The Sandbox, včetně přístupu k potenciálním budoucím dropům.

NFT postavy Rabbids se v The Sandbox objevily už v létě roku 2022 včetně příslušenství a věcí kolem nich. Ovšem nebylo možné je použít pro hraní, což se teď mění a nově zakoupené postavy lze použít ve hře. Pro Ubisoft je to významný krok vpřed v oblasti Web 3.0 technologie.

Ubisoft – velké herní studio v čele inovací Webu 3.0

Společnost Ubisoft se řadí mezi jednu z prvních velkých firem zaměřené na klasické hry, která podnikla několik kroků v oblasti Webu 3.0 a NFT.

Už v roce 2018 vyvíjel tento herní gigant prototyp NFT hry, která se inspirovala světoznámou hrou Minecraft. Hra nesla název HashCraft, bohužel nakonec byl tento projekt odložen na dobu neurčitou.

Ubisoft také podporuje jiné herní NFT projekty, jako například Axie Infinity a Nine Chronicles a také investovali do společnosti Animoca Brands, která se zabývá metaverzem nebo do výrobce her Horizon.

Společnost dále spustila NFT založené na systému Tezos pro vlastní PC verzi hry Ghost Recon Breakpoint, která umožnila propojit tato aktiva s tradiční hrou, jež neměla funkce NFT při uvedení na trh. NFT platforma s názvem „Quartz“ umožnila hráčům sbírat a obchodovat s unikátními zbraněmi a vybavením v této multiplayerové střílečce.

Bohužel při spuštění došlo k negativnímu ohlasu ze strany hráčů, kteří jsou proti NFT a díky vysokým cenám těchto NFT označili tento krok, za další způsob jak chce Ubisoft vytáhnout z hráčů ještě více peněz. Celé to vedlo k dočasnému ukončení tohoto herního zážitku, nicméně společnost uvedla, že platforma Quartz bude využita pro budoucí hry.

Společnost Ubisoft navzdory negativnímu ohlasu ze strany hráčů zvýšila svůj závazek k inovacím v oblasti Webu 3.0. Nyní prosazuje plány na nabídku pokročilejších produktů Webu 3.0 a NFT.

Ačkoli zatím není přesně jasné, co NFT avataři Rabbids nabídnou, vyhlídka na NFT ve hře je zajímavá. I když někteří dlouholetí hráči her od Ubisoftu mohou s přechodem na Web 3.0 a NFT nesouhlasit, jelikož se obávají, že by mohlo jít jen o trik, jak donutit hráče k utracení více peněz, zavedení těchto užitečných služeb může být velice přínosná jak pro výrobce, tak i pro hráče.

Celkově se dá říct, že vstup Ubisoftu do prostoru Web 3.0 a NFT je pro společnost a herní průmysl celkem slibný.

zdroj: nftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář