Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Posílání emoji je považováno za finanční poradenství

Bývalá šéfová SEC Lisa Braganca varovala, že používání emotikon může mít právní následky.

Podvodníci vytvářejí tokeny "Elona"

Bývalá šéfová SEC Lisa Braganca varovala, že používání emotikon může mít právní následky.

Soudce okresního soudu Spojených států amerických pro jižní okres státu New York rozhodl, že používání emotikon, jako je raketová loď, graf akcií a pytel s penězi, znamená „finanční návratnost investice“, tedy finanční poradenství, jak vyplývá z nedávného soudního spisu.

Lisa Braganca, která byla šéfkou Komise pro cenné papíry Spojených států (SEC), varovala uživatele prostřednictvím Twitteru, že používání emotikon, které mohou naznačovat budoucí zisk, mohou mít právní důsledky. Ve zveřejněném tweetu napsala: „Soudce federálního soudu rozhodl, že tyto emotikony objektivně znamenají jednu věc: finanční návratnost investice. Uživatele těchto emoji upozorňujeme na právní důsledky jejich používání.“

K tweetu připojila Braganca i odkaz na soudní spis, kde soudce federálního soudu Victor Marreo zamítl návrh společnosti Dapper Labs na zrušení pozměněné žaloby, v níž se tvrdí, že její NBA Top Shot Moments porušuje bezpečnostní zákony.

Soudce Marreo v podání poukázal, že některé tweety zveřejněné NBA Top Shot obsahují emotikony označující finanční výnosy. Napsal: „Ačkoliv v žádném tweetu není uvedeno slovo „zisk“, emoji „raketová loď“, emoji „burzovní graf“ a emoji 'pytle s penězi“ objektivně znamenají jediné: finanční návratnost investice".

Hlavní právní zástupce NFT platformy Enjin Oskar Franklin Tan se k problému vyjádřil a uvedl, že toto rozhodnutí by nemělo vytvořit „nebezpečné pravidlo, jež učiní z NFT a emotikon cenné papíry“. Také vysvětlil, že: "soudy by měly chránit ostré a svobodomyslné zprávy v NFT komunitách, protože shitposty a emotikony jsou také součástí svobody projevu."

Podle Tana je to stejné jako umožnit prodejci tenisek používat hlášku „FOMO“ (Strach z promeškání) a používat zmíněné emoji.

Po zveřejnění tweetu se objevily různé reakce od členů krypto komunity. Jeden uživatel označil zprávu za „tragickou“, jiný uživatel zase podotkl, že svoboda projevu se už nevztahuje na emotikony.

Dne 23. února reagovali na rozhodnutí soudce i právníci. Americký advokát Jake Chervinsky řekl, že považovat aktiva na soukromých blockchainech za cenné papíry „by bylo absurdní“. Chervinsky uvedl, že toto rozhodnutí by mohlo každého významného vývojáře her, platformu pro prodej vstupenek či různé odměňovací programy proměnit ve společnosti, jež musí být regulovány Komisí pro cenné papíry.

Podobný případ se stal když SEC vyšetřovala společnost Terra. Právníci zabývající se kryptoměnami se dne 17. února na Twitteru vyjádřili k obvinění podané SEC, že společnost Terra prodávala sadu krypto cenných papírů. Mike Selig, právník jedné Web 3.0 společnosti, řekl, že podle této logiky může být za cenný papír považováno cokoliv. Právník Justin Browder označil postup Komise pro cenné papíry za „divoký“.

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář