Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Trh s NFT na Bitcoinu dosáhne hodnoty 4,5 miliardy USD do roku 2025, tipuje Galaxy

Společnost Galaxy svůj odhad zakládá na rychlém nárůstu zájmu o tato NFT, infrastruktuře měnového trhu a jistém potenciálu odebrat Ethereu část tržního podílu.

Trh s NFT na Bitcoinu dosáhne hodnoty 4,5 miliardy USD do roku 2025

Společnost Galaxy svůj odhad zakládá na rychlém nárůstu zájmu o tato NFT, infrastruktuře měnového trhu a jistém potenciálu odebrat Ethereu část tržního podílu.

Výzkum společnosti Galaxy Digital odhaduje, že růst trhu s BTC NFT dosáhne do března roku 2025 tržní kapitalizace 4,5 miliardy USD.

Bitcoinová NFT známá jako Ordinals byla spuštěna na konci ledna a od té doby přitahují velkou pozornost krypto světa. Protokol Ordinals dovoluje uživatelům zapisovat data, jako například obrázky, PDF, video a audio do konkrétních satoshi.

Dne 28. února oznámila čtyř miliardová společnost Yuga Labs, která stojí za oblíbenou NFT kolekcí Bored Ape Yacht Club, že pracuje na novém NFT projektu, který je založen na BTC, s názvem „TwelveFold“, čímž chtějí projevit své uznání protokolu Ordinals. 

3. března zveřejnili analytici Galaxy Digital zprávu, ve které analyzují potenciální růst BTC NFT a zároveň provedli odhady „konzervativně založené na současné velikosti trhu s NFT Etherea“ a na tom, jak se vyvíjel trh v posledních letech.

„Přestože existují výrazné rozdíly mezi inskripcemi a NFT, lze říci, že na Bitcoinu vznikl nativní ekosystém pro on-chain NFT, který nikdy předtím nebyl možný, a jeho využití prudce roste,“ uvedla společnost Galaxy.

Zpráva obsahuje předpovědi tržní kapitalizace, které jsou založené na analýze společnosti a zahrnují scénáře pro bear market i bull market.

Základní analýza Galaxy Digital naznačuje, že když se NFT založeném na BTC podaří proniknout do hlavního proudu NFT kultury, jako jsou profilové obrázky (PFP), meme a užitné projekty, měla by se tržní kapitalizace dostat na 4,5 miliardy USD. Analytici poznamenali, že tato prognóza je založena na „rychlém rozvoji povědomí o značkách, ve spojení s již existující infrastrukturou marketplace/peněženek.“

V případě, že bear market bude pokračovat a BTC NFT se nestanou tržním mainstreamem, ani si nepřivlastní větší podíl trhu s NFT, společnost Galaxy odhaduje, že i přes to mohou na základě současného zájmu a podpůrné infrastruktury dosáhnout tržní kapitalizace 1,5 miliardy USD.

Pokud dojde k obratu trhu a nastane bull market, analytici odhadují, že BTC NFT by mohla dosáhnout až 10 miliard USD, za předpokladu že vytvoří silnou konkurenci NFT založených na Ethereu a navíc poskytnou jiné jedinečné možnosti využití.

Při vydání zprávy společností Galaxy bylo na trhu více než 250 000 Ordinals. Analytici uvedli význam a užitečnost BTC NFT a poznamenali, že „Přidání rozsáhlého datového úložiště se silnou garancí dostupnosti otevírá řadu případů použití, z nichž mnohé se teprve začínají zkoumat, včetně věcí, jako jsou nové typy decentralizovaného softwaru nebo techniky škálování Bitcoinu. I samotný případ použití NFT má však potenciál výrazně rozšířit kulturní dopad Bitcoinu.“

zdroj: cointelegraph.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář