Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Země G7 budou diskutovat o kryptoměnách

Lídři zemí G7 v květnu představí globální strategii o tom, jak spolupracovat při tvorbě pravidel pro trh s kryptoměnami.

Země G7 budou diskutovat o kryptoměnách

Lídři zemí G7 v květnu představí globální strategii o tom, jak spolupracovat při tvorbě pravidel pro trh s kryptoměnami.

Země G7 si vezmou kryptoměny pod drobnohled

Mezi země G7 patří například: Japonsko, USA, Spojené království, Kanada, Francie, Německo a Evropská unie. Tyto země se již dlouho zabývají trhem s blockchainem. Očekává se však, že nejbližší setkání jejich zástupců se bude pevněji zaměřovat na regulaci tohoto odvětví, informovala tisková agentura Kyoto.

Politici by měli v květnu nastínit strategii spolupráce s cílem zvýšit transparentnost trhu s kryptoměnami a zlepšit ochranu spotřebitelů na něm. Kromě toho se mají zabývat potenciálními hrozbami pro globální finanční systém, dodala Kyoto. Letošní summit se má konat v Hirošimě.

Mezi členy G7 již trh s kryptoměnami reguluje Japonsko. Podobným směrem se vydala i Evropská unie. Její MiCA má vstoupit v platnost v roce 2024. Spojené království postupně vyvíjí svůj regulační rámec a pracuje na digitální libře.

Na druhé straně Kanada považuje digitální aktiva za cenné papíry. V USA je tento problém složitější. Orgány v této zemi se snaží na kryptoměny aplikovat pravidla „starých“ finančních trhů, což vede k mnoha nejasnostem.

MMF a BIS

Paralelní úsilí o vytvoření standardů pro trh s digitálními aktivy vyvíjejí Rada pro finanční stabilitu (FSB), Mezinárodní měnový fond (MMF) a Banka pro mezinárodní zúčtování (BIS), jakož i skupina 20 největších ekonomik světa (G20). O této záležitosti se jednalo na únorovém zasedání v indickém Bengalúru.

Očekává se, že doporučení pro regulaci a dohled nad stablecoinem, operacemi s kryptoměnovými aktivy a trhy budou vydána do září tohoto roku. Není však jasné, jaký bude výsledek.

Mezitím MMF v únoru zveřejnil svůj akční plán pro kryptoměnová aktiva, ve kterém vyzývá země, které s ním spolupracují, aby zrušily statut zákonného platidla pro všechny kryptoměny. Nesouhlas MMF s kryptoměnami jako zákonným platidlem je dobře znám, zejména od té doby, co Salvádor v praxi uznal bitcoin za svou oficiální měnu, což se stalo v září 2021.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář