Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Které tokeny nakupovat a držet během kryptozimy?

Které tokeny můžete nakoupit a držet během kryptozimy?

 

Na rozdíl od býčího období je medvědí trh s kryptoměnami (označovaný také jako kryptozima), pro investory obtížným obdobím. Téměř všechny kryptoměny zažívají klesající trend. Možná si tedy říkáte, zda během medvědích tržních cyklů do kryptoměn vůbec investovat. A pokud ano, nabízí se další otázka – do kterých kryptoměn nyní investovat?

Přesně tím se zabývá tento článek. Sestavili jsme pro vás seznam osmi stabilních nebo nadějných krypto tokenů, které by se v letošní kryptozimě mohlo vyplatit nakoupit a držet. Než se na naše tipy podíváme, projděme si nejprve několik obecně platných pravidel jak přežít medvědí trh.

Jak přežít kryptoměnovou zimu?

Kryptoměnové medvědí trhy trvají v průměru 289 dní. Během této doby ceny neustále dosahují nižších maxim i nižších minim. To znamená, že cenová akce je v klesajícím trendu, nebo se pohybuje do strany. Během medvědích fází bitcoin často ztrácí 60 až 80 % svého historického maxima. Hodnota některých kryptoměn klesá ještě více. Proto je důležité mít připravenou strategii jak kryptozimu ustát.

Prvním a nejdůležitějším pravidlem je nikdy neinvestovat více, než si můžete dovolit ztratit. Pokud se budete tímto pravidlem řídit, nebude vám kryptozima připadat jako konec všeho. Místo toho ji vnímejte jako příležitost k průběžnému investování na levnějších úrovních a výhodnějších „DCA“.  (DCA, Dollar-Cost Average = investování v určitých intervalech bez ohledu na cenu.)

Kromě toho vám krypto zima také umožňuje koupit v „dipu“ (značném poklesu ceny). Za tímto účelem je doporučeno držet alespoň 35 % svého portfolia ve stablecoinech.

 

Nejlepší tokeny pro nákup a držení během kryptozimy

Níže naleznete seznam 8 různých kryptoměn, které můžete koupit a držet během kryptozimy roce 2022. Tokeny jsou kombinací nových projektů s obrovským potenciálem (např. BudBlockz), a “ostřílenějších” a osvědčených tokenů (např. bitcoin).

1) Stablecoiny

Kryptoměna Tether USDT je největší a nejznámější stablecoin. Stablecoin je vázán na fiat měnu, zpravidla na americký dolar. To znamená, že hodnota stablecoinu by měla odrážet hodnotu dolaru, a mít tedy vždy hodnotu 1 USD.

USDT je nejstarší a nejrozšířenější stablecoin.  

Protože se medvědí trhy vyznačují klesajícími trendy, potřebujete uchovatele hodnoty. Zatímco bitcoin může klesnout o 70 % oproti svému maximu, USDT má stále hodnotu 1 USD. To vysvětluje, proč se během medvědích cyklů důrazně doporučuje mít alespoň 50 % portfolia ve stablecoinu, jako je například USDT. To vám umožní provést DCA (zprůměrovat nákupy) rizikovějších tokenů a nákup v dipu ostatních tokenů z tohoto seznamu. Pokud vám není sympatické USDT, můžete využít stablecoiny BUSD nebo USDC.

2) Ripple - $XRP

Ripple vytvořil finanční ekosystém pro podniky s cílem nahradit banky nabídkou bleskově rychlých a velmi levných transakcí. V průběhu posledních několika let nashromáždili obrovskou základnu fanoušků, kteří věří, že token XRP bude v budoucnu největší kryptoměnou.

XRP zůstala v první desítce nejlepších kryptoměn na býčích i medvědích trzích, a to i přes současný soudní proces proti Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). Po dosažení historického maxima 3.40 USD v lednu 2018 a maxima z býčího cyklu 1.76 USD v dubnu 2021 se posledních několik měsíců stabilně obchoduje mezi 0.30 a 0.50 USD.

To, že XRP zůstává silný navzdory negativním titulkům, dokazuje, že patří mezi 10 nejlepších kryptoměn, které se nyní vyplatí koupit. A pokud soudní spor vyhrají, bude to jedna z kryptoměn, která pravděpodobně exploduje a překoná všechny předchozí rekordy.

3) bitcoin $BTC - digitální zlato

Bitcoin byl první kryptoměnou a stále je jedničkou. Je známý také jako digitální zlato a je jednou z nejbezpečnějších kryptoměn, do kterých lze během kryptozimy investovat. Bitcoin je také skvělým zajištěním proti inflaci. Je to proto, že zatímco během medvědího trhu může poměrně výrazně klesnout, obvykle se během několika měsíců zotaví a vystoupá na nová historická maxima, zatímco inflace stále roste. Navíc je BTC jako největší kryptoměna jednou z mála kryptoměn, do kterých investují i instituce. Zbytek trhu je většinou vázán na cenovou aktivitu BTC. Akumulace bitcoinů během kryptozimy vám tedy poskytne poměrně bezpečný potenciál růstu.

4) $ATOM - Cosmos

Cosmos pohání ekosystém blockchainů, které jsou navrženy tak, aby vzájemně spolupracovaly a škálovaly se. Jejím cílem je vybudovat síť blockchainů, kde budou všechny navzájem komunikovat. Cosmos je blockchain založený na POS (Proof of Stake), který umožňuje zastakovat jejich nativní token $ATOM a vydělat 9,7 % ročně na pasivním příjmu.

V době psaní tohoto článku je Cosmos krypto tokenem s pořadovým číslem 23 a tržní kapitalizací 3 miliardy dolarů. Po dvojím vrcholu kolem 43 USD v září 2021 a lednu 2022 klesl v červnu 2022 na 6.38 USD. Nyní se více než zdvojnásobil a nalezl support na úrovni kolem 11 USD.

5) Quant $QNT

Quant vytváří decentralizovaná softwarová řešení, jejichž cílem je propojit veřejné blockchainy se soukromými sítěmi. Umožňuje projektům vytvářet mDapps, které jsou postaveny na více blockchainech současně.

Jedná se o další kryptoměnu z top 100 s velmi dobrým cenovým výkonem během letošní kryptozimy. V době psaní tohoto článku je to 30. krypto token s tržní kapitalizací 2,5 miliardy dolarů. Po šíleném vzestupu z 13 dolarů na historické maximum téměř 400 dolarů během zhruba šesti měsíců, klesl v červnu 2022 těsně pod 50 dolarů. Od té doby se cena více než ztrojnásobila a v současnosti se obchoduje za 174 dolarů.

6) Avalanche $AVAX

Avalanche je konkurentem Etherea, který také vytvořil platformu chytrých smluv, na které mohou stavět další projekty. Jedná se o infrastrukturní kryptoměnu, která má být rychlejší a levnější než Ethereum.

Jedná se o další krypto token z první stovky, který si dokázal udržet svou pozici mezi 20 nejlepšími mincemi, a v době psaní tohoto článku byl na 17. místě. Po dosažení historického maxima 134 USD v listopadu 2021 našel podporu na úrovni kolem 15 USD a v posledních několika měsících se stabilně obchoduje mezi 15 a 30 USD. Při současné ceně 13 USD to dává až desetinásobný potenciál růstu zpět na jeho historické maximum.

7) Stellar $XLM

Stellar je open-source decentralizovaná platební síť, která umožňuje lidem posílat peníze rychle a levně. Jako prostředek směny slouží její nativní token $XLM.

Stellar měl v roce 2018 velmi silný cenový výkon, když se během dvou měsíců dostal z 0,04 USD až na 0,87 USD. V roce 2021 se sice těchto maxim už nedočkal, ale i tak v květnu 2021 zaznamenal desetinásobný nárůst z 0,07 USD na 0,70 USD. Od června 2022 se obchoduje do strany a zdá se, že našel support na úrovni kolem 0.10 USD.

8) BudBlockz

BudBlockz buduje první decentralizované tržiště pro konopný průmysl. V posledních několika letech se marihuana legalizovala na mnoha místech v USA i ve světě. Tím se otevírá obrovský trh s odhadovanou tržní kapitalizací v hodnotě 176 miliard dolarů.

Přestože se obchody s konopím objevují na každém rohu, skutečným vítězem bude elektronický obchod. V době psaní tohoto článku e-komerce již tvoří přibližně 30 % obchodu s konopím. Výhodou decentralizovaného online tržiště je mimo jiné i větší transparentnost a bezpečnost. Zároveň Budblockz buduje nejen marketplace, ale tvoří i NFT. Tyto NFT umožní účastníkům trhu profitovat z podílového vlastnictví a členských bonusů.

Investice do konopného průmyslu vám nyní umožní vstoupit do potenciálně obrovského odvětví, které je stále v plenkách. A protože je BudBlockz stále v předprodeji, můžete si dokonce koupit jejich token $BLUNT za lepší cenu, než když bude uvolněn pro veřejnost.

Aktuální etapa trvá do 25. listopadu 2022. Čím víc tokenů se prodá, tím víc jejich cena stoupá. V době psaní tohoto článku jste mohli získat token $BLUNT za 0.036 USD. O 3 týdny dříve jste mohli investovat za cenu 0,025 USD.

Nakoupit můžete zde.

Závěr

Tímto uzavíráme náš seznam osmi tokenů k nákupu a držení během kryptozimy.

Kombinací malých altcoinů s obrovským potenciálem (např. BudBlockz) a stabilnějších a zavedenějších mincí (např. USDT a bitcoin) můžete vytvořit silné portfolio, které snadno přežije kryptoměnový medvědí trh.

Nezapomeňte se zúčastnit aktuálního předprodeje BudBlockz a využijte příležitosti stát se včasným investorem v odvětví s obrovským potenciálem růstu. Další informace o BudBlockz získáte v telegram skupině.

 

Článek je pouze informačního a edukačního charakteru. Informace, které se na kanále dozvíte, se nedají považovat za finanční rady.

zdroj: www.cryptopolitan.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář