Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Vývojáři her jsou přesvědčeni, že Web 3.0 změní herní trh

Studie provedená prostřednictvím průzkumu ukázala, že vývojáři věří, že přijetí Webu 3.0 herním trhem bude mít klíčový vliv na získávání a udržení uživatelů.

Vývojáři her jsou přesvědčeni, že Web 3.0 změní herní trh

Studie provedená prostřednictvím průzkumu ukázala, že vývojáři věří, že přijetí Webu 3.0 herním trhem bude mít klíčový vliv na získávání a udržení uživatelů.

Změní Web 3.0 herní trh?

Společnost specializující se na hry založené na blockchainu – Coda Labs – si nedávno objednala průzkum zaměřený na vývojáře her. Účelem analýzy bylo prozkoumat názory vývojářů na Web 3.0 v herním sektoru. Po obdržení výsledků lidé provádějící průzkum zjistili, že většina respondentů věří, že hry Webu 3.0 již vstupují do jejich společností. A co víc, 75 % účastníků průzkumu již v budoucnosti očekává práci na projektech v tomto segmentu.

Navíc více než 50 % účastníků průzkumu věří, že Web 3.0 způsobí revoluci v herním průmyslu. Někteří očekávají, že Web 3.0 bude mít významný vliv jak na přilákání nových uživatelů, tak na udržení starých uživatelů dané série her.

O svůj komentář k výsledkům studie se rozhodl podělit i generální ředitel a zakladatel společnosti Coda Labs, Sekip Can Gökalp. Gökalp poukazuje na to, že potenciál her Webu 3.0 je určitě předmětem diskuse, ale vnímané výhody pro vývojářský trh jsou zřejmé a nepopiratelné. Pak vysvětlil, že:

„Tento průzkum ukazuje, že většina vývojářů se již ponořila do vývoje her Webu 3.0, poháněného výhodami, jako jsou dodatečné finanční prostředky, nové zdroje příjmů a udržení hráčů.“

Kromě přílivu nových uživatelů vývojáři poukazují také na fakt, že Web 3.0 je novým zdrojem příjmů. V této souvislosti 47 % účastníků průzkumu uvedlo, že jednou z hlavních výhod Web 3.0 je prodej nezaměnitelných tokenů (NFT) a 43 % věří v potenciál tokenů kryptoměn jako zdroje dodatečného příjmu.

Ne všichni však sdílejí nadšení pro Web 3.0. Stále existuje procento vývojářů, kteří pochybují, že Web 3.0 s námi zůstane dlouho. Podle výsledků průzkumu 32 % účastníků tvrdí, že Web 3.0 hry jsou jen módní záležitostí a na trhu nebudou dlouho existovat.

zdroj: oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář