Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Blockchainové hry získávají zpět svou slávu

Hodnota herních tokenů postupně roste a s tím i popularita blockchainových her.

Blockchainové hry získávají zpět svou slávu

Hodnota herních tokenů postupně roste a s tím i popularita blockchainových her.

Podle zprávy společnosti DappRadar zaznamenala tržní hodnota herních tokenů v lednu nárůst v průměru o 122 %. Kromě toho se investice do Web 3.0 her a metaverse projektů v tomto období dostaly na hodnotu 156 milionů USD. Na blockchainu ovládají hry téměř polovinu všech aktivit.

Velký návrat

Rok 2022 byl v oblasti blockchainových her velmi těžký, proto jsou tyto údaje velmi pozitivní a svědčí o návratu uživatelů. Analytické údaje společnosti DappRadar ukazují, že token GALA je nejvíce rostoucím herním tokenem. Tržní kapitalizace tokenu GALA se v lednu zvýšila o 218 % na 384 milionů USD.

Nárůst zažívá i ApeCoin společnosti Yuga Labs. Ten je ve vedení z hlediska tržní kapitalizace se 2,04 miliardami USD, což je nárůst o 53 %.

Závod o tokeny ApeCoin a GALA je způsoben hypem, který kolem těchto projektů je. Například společnost Yuga Labs spustila v lednu Sewer Pass, umožňující hráčům používat svá NFT k hraní her a získávání odměn. Společnost GALA naopak vyvolala rozruch nedávnou akvizicí herního studia, jež má více než 20 milionů aktivních uživatelů.

Další tahouni blockchainového vesmíru

Herní token MAGIC patří mezi TOP tokeny, jelikož se svou tržní kapitalizací 287 milionů vzrostl o 185 %. Tento token je součástí zajímavé metaverse hry TreasureDAO, ve které mohou hráči budovat vlastní metaverse světy a vytvářet zážitky pro ostatní hráče. Na základě toho je možné token MAGIC použít jak k monetizaci zážitku, tak i k prodeji a nákupu pozemků.

Hra Axie Infinity zaznamenala také nárůst objemu obchodů, přičemž v lednu dosáhly hodnoty 7,2 milionů USD, což je nárůst o 71 %. Důvodem nárůstu budou pokračující inovace ve hře a spuštění „Homeland“ a „Origins Season 2“.

Další prvenství si připsala hra Alien Worlds, která přilákala 225 tisíc unikátních aktivních peněženek (UAW). Na druhém místě je hra Splinterlands se 183 tisíci UAW a na třetím místě je hra Planet IX se 78 tisíci UAW.

zdroj: nftnewstoday.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář