Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Uniswap umožní nakoupit NFT za „libovolný“ token založený na Ethereu

Uživatelé budou moci nakupovat na burze Uniswap všechna NFT za libovolný token založený na síti Ethereum. Tímto krokem chce společnost Uniswap získat podíl na NFT trhu, kterému doposud dominuje společnost OpenSea a do nedávna i společnost Blur.

Uniswap umožní nakoupit NFT za „libovolný“ token založený na Ethereu

Uživatelé budou moci nakupovat na burze Uniswap všechna NFT za libovolný token založený na síti Ethereum. Tímto krokem chce společnost Uniswap získat podíl na NFT trhu, kterému doposud dominuje společnost OpenSea a do nedávna i společnost Blur.

Pro obchodníky s NFT je to skvělá zpráva, jelikož nákup NFT na různých tržištích s sebou nese i mnohá omezení. Některá z těchto omezení jsou hodně specifická, hlavně pokud jde o druh tokenu, který je požadován předtím, než obchodník může dokončit transakci.

Tato nová funkce Uniswapu dovoluje uživatelům použít k nákupu NFT jakýkoliv token, podporovaný sítí Ethereum, za využití jednoduchého rozhraní. To znamená, že uživatelé mohou nakupovat NFT například za stablecoiny, jako jsou USDC a USDT, ale i za meme coin, jako je Shiba Inu.

Prodeje a nákupy budou podle společnosti probíhat tak, že Universal Router nalezne nový kontrakt a pak „nejlevnější cestu“, jak směnit jakýkoliv token založený na Ethereu za token, který je požadován k dokončení prodeje NFT. Následně bude tato krypto peněženka přesunuta do protokolu Seaport od společnosti OpenSea, v němž dojde k dokončení transakce.

Jedná se o velké zjednodušení pro kupující, jelikož občas bylo potřeba před dokončením transakce směnit jednu kryptoměnu za jinou. Společnost plánuje do budoucna zavést i možnost nákupu NFT za více kryptoměn najednou. To by znamenalo, že pokud bude například NFT stát 10 ETH, kupující by mohl použít mix tokenů, který dá dohromady požadovanou částku.

Tímto krokem chce Uniswap navýšit obchodování s NFT na svém trhu

Společnost Uniswap doufá, že touto novou funkcí nastartuje své NFT tržiště. Možnost obchodovat s NFT na burze Uniswap byla spuštěna v listopadu loňského roku. Od té doby bylo ovšem uskutečněno méně než 10 000 transakcí. Odpovídá to přibližně 7,6 milionům USD v objemu obchodů.

Podle údajů společnosti Dune Analytics působí na této NFT platformě celkem 16 600 prodejců a 5 400 kupujících. To jsou velmi malá čísla, pokud vezmeme v potaz, že platforma se může pochlubit více než 4,8 miliony uživatelů. Je jasné, že společnosti Uniswap se zatím nepovedlo přenést popularitu ze své hlavní nabídky do svého NFT tržiště. Nově zavedená možnost nakupování by mohla přilákat nové uživatele a oživit tuto NFT platformu.

zdroj: nftplazas.com

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář