Přihlásit se
Přidej se k nám
« »

Kvartální report NFT her: část 2/2 - hry

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Nyní se podíváme na druhou část, zaměřenou na jednotlivé hry.

Kvartální report NFT her: část 2/2 - hry

V Charlie Gaming jsme pro své čtenáře zpracovali kvartální report od DappRadar a našeho partnera Blockchain Game Alliance (BGA). Nyní se podíváme na druhou část, zaměřenou na jednotlivé hry.

Obsah 2. části – hry:

Top informace z reportu:

  • Blankos Block Party a Star Atlas (alfa demo) se staly prvními Web 3.0 tituly, které je možné si kdykoliv zahrát přes Epic Games Store.
  • The Sandbox spustil 3. sezónu alfa testů s 90 různými aktivitami a může se pochlubit 4 miliony uživatelů a více než 200 tisíci měsíčních uživatelů.
  • V září získal projekt Gods Unchained 5. pozici v seznamu nejobchodovanějších NFT kolekcí s prodejními objemy přes 18 milionů USD.
  • Jedním Play-2-Earn turnajem se podařilo hře Benji Bananas od Animoca Brands navýšit počet UAW (unikátních aktivních peněženek) o více než 2 400 %.

Axie Infinity uvádí na trh nové produkty a funkce

Projekt Axie Infinity zaznamenal v Q3 úbytek 86 % hráčů ve srovnání s Q2. I přes tento pokles byl Q3 pro projekt produktivní. Tým uspořádal ve španělské Barceloně úvodní konferenci AxieCon. Oznámil zde představení nových produktů a funkcí zabývajících se relevantními tématy GameFi, včetně herní ekonomiky, decentralizace a posílení postavení komunity.

Byly představeny doplňky pro postavy Axies, první minihra pro vlastníky pozemků a další funkce pro připravovanou část hry zvanou Land. Zatímco hlavní hra Axie Infinity Land, známá také jako Project K, je ve vývoji, tak společnost vydala novou minihru, zvanou Axie Infinity Raylights.

Ta zahrnuje NFT pozemky a hráči v ní budou využívat minerály k výrobě, pěstování a hledání nových rostlin, jimiž pak mohou zkrášlit své pozemky. Postupem času budou hráči odemykat další materiály a vrstvy hry a shromažďovat širší sortiment rostlin.

V Q3 byla zahájena 1. sezóna s celkovým fondem odměn 112 000 AXS.

OliveX a The Sandbox rozšiřují fitness metaverse

Společnost OliveX Metaverse uzavřela partnerství se společností The Sandbox, aby propagovala své partnery Trib3, Gym Aesthetics a Playinnovation v metaverzu. Díky této spolupráci budou moci partneři společnosti OliveX představit své produkty v The Sandbox.

Jednu z Investic obdržela i společnost DEFY, tvůrce AR Move-2-Earn hry, čímž se korporace rovněž snaží zavést gamifikaci do fitness odvětví.

OliveX také investovala do aplikace Breathonics společnosti Silentmode Limited, což je software pro trénink duševního zdraví obsahující meditační hudbu.

Přinese ekosystém Vulcan Forged další vlnu uživatelů?

Vulcan Forged je dApp inkubátor s více než 10 hrami, komunitou čítající přes 125 000 lidí a místem pro crowdfunding. Kromě toho nabízí DEX, herní marketplace a NFT uměleckou platformu, což z něj dělá místo pro nadšence do blockchainových her.

Vulcan Forged je také známý tím, že vytvořil MMORPG VulcanVerse, který v Q3 získal 8 milionů USD v rámci investic série A (investice rozšiřující již zaběhlý byznys).

Investice je určena na urychlení expanze, jež umožňuje hráčům budovat si vlastní území v metaverzu. Prostředky budou také využity k rozšíření aktivit společnosti Vulcan v Severní Americe a dalších oblastech.

Epic Games Store začíná nabízet NFT hry

Na zákaz kryptoměn a NFT na Steamu reagoval zakladatel a generální ředitel společnosti Epic Games. Prohlásil, že umožní ostatním vývojářům přivést NFT hry na Epic Store, pokud budou dodržovat platné zákony a průmyslové standardy. Společnost Epic Games se však vyjádřila, že nemá v úmyslu vyvíjet vlastní NFT hry. Proto neočekáváme, že by Fortnite přešel na NFT.

V Q3 se spustila NFT hra Blankos Block Party a stala se tak prvním publikovanou NFT hrou na Epic Games Store. Jedná se o originální verzi hry, kterou lze stáhnout i z oficiální stránky vývojářů. Nejedná se tedy o verzi s vynechanými Web 3.0 prvky. Nicméně tato hra neobsahuje kryptoměny ani monetizaci, pouze NFT předměty.

Další v pořadí je Star Atlas. Ten byl vydán na Epic Games Store jako demoverze. Jde o showroom se základní technologií Unreal Engine 5, na které je hra postavená. Umožňuje majitelům Star Atlas NFT prozkoumat oblast a prohlédnout si zakoupené modely lodí a vozidel.

Star Atlas také zveřejnil sadu nástrojů, které mají ostatním vývojářům usnadnit uvedení jejich vlastních her, založených na Unreal Engine 5, na blockchain Solana. Dále představili změny v DAO a cestu k úplné decentralizaci herní ekonomiky a ekosystému. Navíc uvedli chystanou digitální grafickou knihu, která představuje příběh hry.

 

Pozn. autora: na Epic Games Store se také pomalu chystá Gala Games, která v Q3 provedla alfa test hry Superior. Tato verze ještě nebyla Play-&-Earn.

Atari X přichází do 3. alfa testu The Sandbox

Společnost Atari spustila Atari Sunnyvale, masivní společenské a herní zážitky v The Sandbox. Celkem se zde nachází 17 původních her. Atari je jedním z hlavních vlastníků pozemků v The Sandbox a v příštích letech bude pokračovat ve spolupráci s partnery, aby vytvořila další zábavné hráčské zážitky.

Web 3.0 proniká do e-sportu

Guild of Guardians (GOG), mobilní týmová akční hra, oznámila uzavření víceleté smlouvy s osmi největšími a nejprestižnějšími profesionálními e-sportovými organizacemi na světě. Partneři budou společně utvářet budoucnost her a digitální zábavy na Webu 3.0 a nabídnou předregistraci hry Guild of Guardians největší světové e-sportové komunitě.

Podle časopisu Forbes patří pět partnerských společností GOG mezi deset nejhodnotnějších e-sportových týmů v r. 2022 a celková hodnota osmi účastníků činí přibližně 2 miliardy USD.

zdroje: cointelegraph.com, pixabay.com, oKrypte.sk

Další novinky

Japonská železniční společnost vydává NFT suvenýry

Moonbirds a Spotify vydávají limitovaný NFT playlist

NFT platforma Vibe vybrala 4 miliony USD v prvním kole financování

Animoca Brands se spojila s ONE Championship za účelem vytvořit hru

Společnost LG podává patentovanou přihlášku na NFT TV

Mines of Dalarnia slaví rok od spuštění mainnet verze hry

Jak reagují burzy kryptoměn na přetížení bitcoinové sítě?

Herní veterán Mike Seavers je novým technickým ředitelem Yuga Labs

Blockchain Sui přivítá prvních 13 her

Nástroj pro tvorbu digitálního umění Generative Art Maker

Diskuze Žádné komentáře

Napsat komentář